Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
TwostudentsinCambodia.over-blog.com

Wij zijn twee studenten uit België die naar Cambodja vertekken om daar onze buitenlandse stage te lopen! Volg je mee?

Sloppenwijken

Publié le 27 Février 2017

We zijn met Vanna naar de sloppenwijken gegaan. Het was een bijzondere ervaring die we nooit zullen vergeten.

Eerst hebben we Sre ohn bezocht. Zij en haar famillie hebben geen huis en hebben daar ook geen geld voor. Gelukkig krijgen ze onderdak van de werkgever van de mama. Hier mogen ze onder het huis van de werkgever wonen. Het is zeker niet groot maar wel gezellig. Ze slapen met vijf op een soort verhoogje gemaakt uit planken. Ze hebben precies twee stenen barbecues waarop ze kunnen koken. Voor de rest is er niet zo veel aanwezig. Sre Ohn en haar famillie zijn super blij om daar te kunnen wonen en zijn heel dankbaar. De eigenaar heeft daar enkele kippen en een hele lieve puppy. 

Het was een heel ontroerend bezoek. Sre Ohn was zo blij dat we naar haar huis kwamen. Ze was zo fier om alles te tonen. Ze glansde er helemaal van. Vanna vertelde ons dat ze heel weinig bezoek krijgen en dat het voor hen dus heel speciaal is. Sre Ohn en haar mama waren zo blij dat ze tranen in haar ogen hadden. Natuurlijk konden wij ons ook niet inhouden.

Sre Ohn is één van de beste studenten in onze school. Vanna vertelde dat veel mensen denken dat mensen die arm zijn dom zijn. Maar dit is zeker niet het geval. Sre Ohn heeft altijd haar c'est gedaan op school en kan bijna perfect Engels spreken, lezen en schrijven. Ze is nu niet meer op de SOID school, maar studeert verder. Ik vroeg haar wat ze graag zou willen worden later en ze vertelde mij dat ze heel graag verpleegkundige zou willen worden om zo iedereen die ziek is te kunnen verzorgen. Sre Ohn heeft zo veel capaciteit. Hopelijk krijgt ze de kansen om die verder te kunnen ontplooien.

Sre Ohn en haar famillie zijn één van de armste families waarvoor SOID zorgt, maar er zijn er nog zo veel meer. Het is onmogelijk om iedereen te helpen, aangezien SOID niet zo veel geld heeft. Als je graag enkele euro's zou willen geven aan SOID dan is dit van harte welkom. Elke euro telt!

Tijdens ons bezoek naar Sre Ohn hebben we ook eten en drinken meegebracht. Deze werden gesponserd door Jaak en Martine. Ze waren zo dankbaar en hebben ons 100000000  keer bedankt.

Het is hartverscheurend, omdat ze niet elke dag eten hebben en dus vaak honger hebben. Wanneer ik Sre Ohn op school zie is ze altijd super blij, vrolijk en positief. Ze is gelukkig en dat is fantastisch.

 

Hierna zijn we andere famillies gaan bezoeken in de sloppenwijken. Spijtig genoeg waren ze niet thuis en hebbben we ze niet ontmoet. Ze wonen soms met zeven in een klein hutje waaraan er geen muren zijn. Wat mijn hart verwarmde waren al die spelende kinderen die buiten zo veel plezier hadden. 

Vanna helpt enkel de armste families van de sloppenwijken en zorgt voor onderwijs voor die kinderen, zodat ze ooit uit de armoedecirkel kunnen breken. Het is geen gemakkelijke zaak, omdat de mensen honger hebben en geld willen. Daarom kiezen de meeste families om hun kinderen te laten werken i.p.v. hen naar school te sturen. Vanna heeft dan besloten om de ouders die hun kinderen naar school sturen te belonen door elk maand rijst te geven zodat ze kunnen eten. Afhankelijk van hoe vaak de kinderen naar school komen en hoe arm de mensen zijn krijgen ze meer of minder rijst.

Op 1 maart gaan we waarschijnlijk terug naar de sloppenwijken. Vanna gaat dan rijst uitdelen aan de families en wij mogen hem helpen.

 

Commenter cet article
H
Kan je rekeningnummers geven op dewelke mensen kunnen storten!
Répondre
F
Heel interessant om te lezen! Geeft een meer uitgebreid zicht op hoe die mensen daar leven. Ik hoop dat jullie veel foto's maken, van de sloppenwijken bijvoorbeeld!
Répondre
Veel foto's gemaakt, dont je worry bro ^^
S
Wow... Indrukwekkend, dat kan ik me wel inbeelden!! Daar word je stil van... Het is toch echtwel helemaal iets anders om zo rechtstreeks de mensen te ontmoeten - en in mijn geval het verhaal van JULLIE te horen - dan zo maar anonieme gezichten te zien. Dat raakt de harten! Zooooo mooooi! Jullie zijn mooie, krachtige, intense dingen aan't beleven - ook al is "mooi" niet altijd een witte zandstrand met palmbomen en een cocktailtje, hé! Ik stuur jullie veel passie voor wat jullie doen! :-)
Répondre